листовкинови листовкиПолезни

От рубриката „Спорни въпроси в новите листовки“

Значението на показаните пътни знаци е:
А. „Кръстовище с път без предимство“ – т.е. вие идвате по пътя означен с по-удебелената стрелка, което ви дава предимство пред ППС идващи по пътя обозначен с по-тясна черта.
Б. „Премини ако пътят е свободен“ – поставя се най-често на стеснени участъци от пътя за регулиране на последователността на преминаване на ППС
В. „Път с предимство“ – което означава, че вие сте с предимство пред останалите ППС, които се движат по пътя без предимство. Трябва да се съобразявате понякога единствено с посоката на движение на насрещнодвижещите се ППС (ако има такива) по вашият път с предимство.
Г. „Кръстовище с кръгово движение“ – т.е. единствено предупреждава, че наближавате кръстовище с кръгово движение.

Отговор: Следователно ако се движите по път, на който има поставен пътен знак А или В, това означава, че вие сте с предимство, а превозните средства, които пресичат вашият път са без предимство и трябва да ви пропуснат.

Запомнете: Ако сте в такава реална ситуация на пътя, винаги имайте предвид, че водачът от другия автомобил е възможно да не знае този факт или да не се съобрази с вашето предимство.

От екипа на shofior.com


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420