ОбщиПолезни

Nisaan използва iPhone за проверка на батерията на автомобил

Някой ден в бъдеще, ако притежавате електрически автомобил, би било хубаво да можете да проверявате батерията дистанционно по всяко време.

Nissan е разработил прототип за приложение на iPhone, което помога на собствениците на електрически автомобили дистанционно да проверяват и следят нивото на заряда в батерията на техния автомобил.

iPhone
iPhone

С тази система обственици, които не са управлявали автомобила известно време и не се намират в близост до него са улеснени и дистанционно могат да проверят дали автомобила е годен з ауправление или трябва батерията му да бъде презаредена и колко време ще отнеме това. Освен това, собственикът на такъв автомобил ще може сам да активира климатика в колата в избран от него час, така че когато влезе в автомобила температурата в купето да е комфортна. По този начин автомобилът ще загрява или охлажда купето още докато е включен в мрежата без да е необходимо да се консумира ток от батерията на автомобила.

Nissan прогонизра този аевтомобил да бъде пуснат на пазара през 2010 година.

Източник: CarsCom


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420