местаОбщиПолезниПътища

С радар детектор в Европа – къде може

В повечето европейски страни използването на радар детектор в превозното средство е строго забранено. В някои от тях дори наличието на устройството в автомобила (без да е включено), подлежи на санкция.


Ето в кои страни (оцветените в синьо), към момента, е РАЗРЕШЕНО да използваме радар детектор, в автомобила, докато шофираме:

radar detector use in European countries

 

Използването на радар детектор е строго забранено в: Австрия, Белгия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Словакия, Швеция, Хърватия, Македония, Турция, Босна, Лихтенщайн, Норвегия, Сърбия, Швейцария, Украйна,
Използването на анти-радар в превозното средство е строго забранено във всички страни членки на ЕС. В някои от тях, дори ако е активирана опцията в навигационната система (GPS), която показва местоположението на камерите за контрол на скоростта, подлежи на санкция. Ето и кои са те:

 страна  GPS показващ местоположението на камерите за контрол на скоростта
Австрия  разрешено
Белгия  разрешено
Кипър  забранено
Чехия  забранено
Франция  забранено
 Ирландия  забранено
 Испания разрешено
 България  забранено
 Македония  забранено
 Босна и Херцеговина  забранено
 Исландия разрешено
 Русия  разрешено
 Швейцария  забранено

Повече информация за правилата за движение по пътищата, в страните в Европа, наказания за пътни нарушения и др. можете да намерите тук.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420