интересноОбщиТехнологии

Тесла пусна видео с реална демонстрация на автономния автомобил

Tesla пусна интересно видео, в което се демонстрира най-новата версия на софтуера, който компаният използва в своите автономни автомобили, Autopilot 2.0.Интересни моменти се виждат във видеото, като например намаляване на скороста на движение при преминаване на пешеходец по пътя, покрай автомобила. Нещо, което реален шофьор не би направил, защото няма реална опасност. Но софтуетът на Tesla разпознава човека като вижещ се обект в близост до пътя. Въпреки това, е една впечатляваща демонстрация. Очакваме при следващата демонстрация да видим поведението на автомобила през нощта, при мъгла и при зимни условия.

Друг интересен момент, който се наблюдава е как автомобилът определя свободното пространство пред и около себе си, т.е. как преценява дали, кога и накъде може да потегли. Камерата, която се използва в момента за проследяване на пътния трафик има и своите недостатъци при движение с реална скорост, признават от Tesla. Но не може да се отрече, че постижението им е впечатляващо.

 


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5373