TollЕвропатол такси

Е-винетка в Австрия от декември 2017

От декември 2017 в Австрия се въвежда и е-винетка, която може да бъде закупена предварително онлайн.
Също така  от 1 декември 2017 в страната влизат в сила новите винетки за 2018 с цвят на череша. Цената им, в сравнение с тези от предходната година, е повишена с 1%. Напомняме, че винетните стикери трябва да бъдат надлежно закрепени съгласно изискването, описано на отрязъка на винетката.Валидност на електронните винетки за 2018

  • годишна е-винетка –  с валидност до 31 януари 2019 (включително).
  • 10 -дневна е-винетка – с валидност до края на 10-тия ден от датата на закупуването й.
  • 2-месечна е-винетка – с валидност от 2 календарни месеца. Напр. ако винетката е закупена на  17 март, то тя ще е валидна до 17 май (включително).
  • е-тол такса за определен пътен участък – с валидност за еднократно пътуване или като годишна карта с валидност 365 дни.

Чрез въвеждане на регистрационният номер на автомобила тук,  можете да проверите валидността на дигиталният тол стикер, който сте закупили или периода на валидност на е-тол таксата за определен пътен участък.

 

***Е-тол таксата за определен пътен участък се прилага за:

  • е-толл таксата за определен пътен участък, е обвързана с регистрационният номер на автомобила. Не може да бъде използвана за дуг автомобил.

 

Важно

Ако сте регистриран потребител, на онлайн системата на е-винетки в Австрия, имате възможност да променяте периода на валидност на закупената от вас е-винетка, но само преди датата на нейното активиране. Също така, преди да е влязла в сила е-винетката, можете да промените и въведеният регистрационен номер на автомобила.

Имайте предвид, че ако закупите е-винетка, без регистрация в сайта, вие няма да можете да правите подобни промени.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/shofiorc/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5420